[ANNONCE]
Vin&Vin Aalborg har udvidet vinforretningen med et charcuteri. Den fransklingende pålægsforretning har fået navnet NIBNAB, for det er det, som Vin&Vin vil give kunderne med hjem: ”nibnab” fra hele verden med forskellige delikate oste, godt røget pålæg, aioli, pesto, brød og selvfølgelig lækker vin.
Af Helena Ravnsbæk
Vin, ost og pølse. Det går man aldrig helt galt i byen med, og det har Vinhandler Martin Andersen vidst længe. Allerede for 15 år siden opstod drømmen om at sælge oste og pålægsvarer sideløbende med vinforretningen, og nu er drømmen blevet til virkelighed.
Vin&Vin’s nye gren på forretningen, Charcuteriet NIBNAB, åbner den 1. juni med lækre delikatesser fra hele verden, hvor kunder vil kunne hente skiveskåret ost, pålæg, røgvarer og dertilhørende oliven, aioli, pesto og brød.
Ost og pålæg fra hele verden
Martin Andersen glæder sig til åbningen af charcuteriet, hvor han garanterer, at kvaliteten på råvarerne er i top.
– Vi smager på alt, hvad vi køber hjem, og så synes jeg, at det er sjovt også at have lokale ting med, siger han, mens han stolt viser røget dåvildt frem i køleren fra Rævhede Naturprodukter i Aabybro.
– Vores forretning hedder ”charcuteri”, som er fransk. Mange kender nok det spanske ord ”tapas”, som er lidt tilsvarende. Men vores råvarer kommer fra hele verden, og det vigtigste for os er, at det er nogle supergode råvarer, vi har i køleren, understreger Martin, som også har indrettet et stort vinkøleskab i charcuteriet med gode flasker.
Bæredygtig, æstetisk to-go
På sigt er planen, at NIBNAB skal være et sted, hvor man henter en nem og lækker anretning, som man kan tage direkte med hjem til frokost, aftensmad eller tage med til forretningsmøder.
Vinhandler Martin Andersen fortæller, at emballagen er særdeles vigtig, for den skal både være bæredygtig og tage sig æstetisk flot ud, når den bliver stillet frem.
– Man skal kunne hente sin anretning uden at skulle til at flytte maden fra plastikbakker over på sine egne fade. Her kommer maden på flotte brætter, som kan stilles direkte på spisebordet. Så kan man returnere fadene efterfølgende. Det er både bæredygtigt og convenience food, når det er nemmest, siger Martin Andersen.
Desværre har verdens uroligheder gjort, at den nøje udvalgte emballage ikke kan nå at komme frem til vinhandleren inden åbningsdagen.
Men det stopper ikke Vin&Vin i at slå dørene op til Charcuteriet NIBNAB den 1. juni på Vestre Allé 2, 9000 Aalborg, hvor de lækre delikatesser vil kunne hentes to-go, og indtil den nye emballage dukker op vil blive anrettet i papir.