Til årets Nordjysk Madfestival inviterer Helmuth indenfor til Spirit-Makers Dinner, hvor gæsterne bl.a. kan glæde sig til hemmelig spiritus, unikke cocktails samt en forsmag på Helmuths kommende menu – og en festlig aften med masser af gode historier.
Fire serveringer og fem særligt udviklede cocktails er restaurant Helmuth og Nordisk Brænderis bidrag til Nordjysk Madfestival 2023, når restauranten slår dørene op til Spirit-Makers Dinner fredag den 25. august.
Til aftenen vil gæsterne få en forsmag på den nye menu, der kan opleves på restauranten i den kommende sæson, og samtidigt opleve fortællinger og historier om spiritussens oprindelse, koblingen mellem spiritus og mad samt hvordan man kreerer den perfekte cocktail til sådan en menu.
Nordjysk spiritus
Aftenens cocktails bliver særligt udviklet til middagen på Helmuth, hvor Anders Bilgram, indehaver af Nordisk Brænderi, sørger for nordjysk spiritus i topklasse.
Han finder sin inspiration til sin spiritus i nordisk natur og arbejder med dufte og smage, der er inspireret af skove, klitter og danske frugter. Hans produkter spænder fra gin og snapse med nordiske urter, forskellige frugtbrændevine til dansk-produceret whisky fra den nordjyske gård Hødalen, hvor han dyrker, malter og brygger selv.
“Nordisk Brænderi arbejder med en masse forskellige typer af spiritus, som man til eventet på Helmuth vil få mulighed for at dykke ned i. Man vil som gæst blive forkælet ud over alle grænser med superlækker mad og superlækre cocktails, der spiller rigtig godt sammen,” siger Anders Bilgram, der også løfter sløret for en ekstra overraskelse på aftenen.
Uden at røbe for meget fortæller han, at han medbringer en hemmelig, unik spiritus, som kun få får mulighed for at smage, og som ikke findes på hylderne i forretningerne.
“Foruden de fem cocktails vil jeg tage en unik spiritus med, der ellers kun er forbeholdt Nordisk Brænderis medlemmer i Nordisk Klan og udvalgte barer og restauranter. Så det kan man jo gå og spekulere i, hvad det kunne være,” griner Anders Bilgram.
Anders Bilgram vil være det ene ben i værtstrioen for aftenen, hvor han vil stå for spændende fortællinger omkring Nordisk Brænderis unikke håndværk, og samtidigt lover han at fortælle nogle gode røverhistorier fra sine eventyr i Arktis på Polar Passagen 2000 samt fra sit medlemskab af Eventyrernes Klub i København.
Mad, cocktails og fest
Det andet ben i værtstrioen vil være den nordjyske whiskyekspert Mads Schytte, der står bag mad- og livstilsbloggene Madogmonopolet, Gastromand og whiskytossen, og som også er forfatter til bogen ’Whisky’. Han vil i samarbejde med Anders Bilgram kreere fem kreative cocktails.
“Jeg ser frem til en aften med nogle innovative cocktails af de bedste produkter og råvarer fra Nordjylland. Folk skal glæde sig til en masse god historiefortælling omkring cocktailsene kombineret med en lækker menu. Det bliver en rigtig god og spændende aften,” lover Mads Schytte.
Mathias Walther, indehaver af restaurant Helmuth og det sidste led i værtstrioen, vil stå for de hyggelige fysiske rammer og ikke mindst de fire serveringer af sæsonens bedste råvarer.
Helmuth har det sidste års tid været igennem en stor forbedring både indretningsmæssigt og på madsiden, og denne aften garanterer Mathias Walther sammen med køkkenchef Christian Christiansen, at folk vil kunne glæde sig til en ny lækker menu, hvor der er taget udgangspunkt i vigtige elementer fra den enkelte cocktail.
Når maverne er fyldt, glassene er tomme og historierne er fortalt – er den specielle aften dog ikke slut endnu. Helmuth sørger nemlig som altid for, at aftenen fortsætter i cocktails og fest.
Den samlede pris for denne spændende gourmetoplevelse, der afholdes fredag den 25. august, er 995 kr., og billetter kan købes via Gourmetfællesskabet – et fællesskab mellem Nordjysk Madfestival, Gourmetkartellet og hasserisavis.dk.