Af Palle Bjørnstrup
Lige fra min første dag her i Svalegården har der været dejlig meget at se til, ikke mindst fordi jeg samtidig med at have gæster også har skullet lære huset at kende med de mange muligheder, og de arbejdsgange huset byder på.
Det er jo pr. definition et romantisk hus, der automatisk giver en god ramme om enhver fest eller sammenkomst.
Lige nu står det i konfirmationernes tegn, og her lægger jeg stor energi i hvert enkelt konfirmation. Ikke 2 konfirmationer er ens, derfor kræver det god planlægning og et godt samarbejde med familierne, så de får den bedste ramme om festen og ikke mindst den menu, som de nu synes passer lige netop til dem.
Og det er dejligt at kunne være med til at opfylde de forskellige ønsker og det giver jo også en god variation i arbejdet, og det handler for mig om, at familierne bliver ikke bare tilfredse men særdeles tilfredse med deres arrangement her i Svalegården.
Men du kommer jo fra en a la carte restaurant, Rusk i Brandstrupsgade – ja det må jeg indrømme er en forandring. Her i Svalegården handler det jo om, at planlægge og håndtere rammerne om de enkelte arrangementer, hvor jeg hos Rusk, så at sige havde faste rammer, og så skulle lave mad til de gæster, der nu kom, med de retter der nu var på menukortet.
Her må jeg indrømme, at der er noget mere planlægning både sammen med kunden, men også i udførelsen af de enkelte arrangementer.
Din baggrund for at være restauratør – Ja jeg blev i sin tid udlært som kok hos Villa West i Lønstrup og derefter arbejdede jeg som kok flere steder bl.a. hos Can Blau i Aalborg, inden jeg så blev selvstændig restauratør med restaurant Rusk.
Derfor er restaurant Svalegården en spændende ny udfordring ikke mindst fordi her er mange flere muligheder, som selskaber, mødeaktiviteter og andre arrangementer. Vi har også taget hul på en række vinsmagningsarrangementer, jeg har simpelthen lavet et årsprogram, og med de omgivelser Svalegården har, planer jeg på til sommer at lave udendørs a la carte tilbud, som gæsterne så kan nyde i disse herlige omgivelser.
Vi har jo mulighed for at have fra 12 til 60 gæster, og det betyder jo foruden festarrange-menter, at vi også kan tilbyde div. lokaler til møder med større eller mindre traktement.
Men jeg er jo uddannet kok, så derfor går jeg meget op i, at alle gæster skal have spændende og lækker mad og som nævnt også individuelt, så Svalegården er en dejlig udfordring, og jeg vil gøre mit bedste for at gøre alle gæster tilpasse – og husk så lige at skrive, at der er gratis parkering her ved Svalegården, siger restauratør Simon Pedersen – og han er klar på tlf. 31 77 08 80 til at tale om det næste arrangement!