Vi elsker traditioner og især op imod jul. Sådan er det også på Springeren – Maritimt Oplevelsescenter, hvor man igen er klar med et vinter- og julemarked i maritime omgivelser.
“Her på Springeren – Maritimt Oplevelsescenter er det først rigtigt jul, når vi er klar med vores hyggelige og velbesøgte julemarked, der i år finder sted lørdag, den 16. november i tidsrummet 10-16. Vi sætter en ære i at præsentere et bredt program af forskellige udstillere og kunsthåndværkere. Sådan er det også i år, hvor udbuddet af stadeholdere nærmest kan sammenlignes med masser af julepakker under juletræet,” fortæller souschef Susi Bolander.
“Og selvfølgelig er der i dagens anledning gratis entré, så det er bare at møde op, og så at sige tage for sig af julegodterne,” fastslår Susi Bolander og som noget nyt på grund af den store tilslutning de andre år, er markedet i år hele dagen fra kl. 10-16.
Meget at lægge under juletræet
Der er virkelig noget at komme efter. Blandt de mange stande ned gennem udstillingslokalerne, finder man flotte og specielle julegaver, materialer til kreative sysler, julepynt, den perfekte værtindegave, mandelgaven eller ”bare” en ting til hjemmet. Så det er bare om at lade sig inspirere af alle herlighederne.
Der er selvfølgelig også masser af godt til ganen. Rygende varm gløgg og lækre æbleskiver får det hele til at dufte af jul, og flere lokale fødevareaktører bakker op omkring Springerens julemarked blandt andet med lækkert julebagværk og kager fra Guldbageren i Vestbyen. Og er man sulten, så er det nemt at lade sig friste af de lækre falafels, som Youssef fra Nazareth står for.
Rom og søfolk
Rom og søfolk hører sammen. Det ved man godt på Springeren – Maritimt Oplevelsescenter, hvor man gennem mange år har forhandlet de usædvanlig lækre og velsmagende produkter fra A. H. Riise.
“A. H. Riise var oprindeligt en dansk apoteker fra Ærøskøbing, der i 1838 udvandrede til Skt. Thomas på Jomfruøerne. Lige siden har man produceret romprodukter under det internationale brand A. H. Riise, der nu er verdenskendt, og derfor fører vi naturligvis et righoldigt udvalg af spiritus fra denne producent,” forklarer souschef Susi Bolander.
Romsmagningen på julemarkedet er lagt i hænderne på romkender og connaisseur Jens Thomasen, der til daglig er vagtchef på museet, og han ved alt, hvad der er værd at vide om rom på julemarkedet. Jens står klar med smagsprøver på de lækre flasker fra A. H. Riise.
“Men vi byder også på specialøl fra Nibe Bryghus, som kan sætte både stemning og smag på bordet, når tiden kommer til julefrokosten,” lyder det afslutningsvis fra Susi Bolander, der i den grad glæder sig til julemarkedet.