Som ejendomsmægler i Hasseris, kommer Jette Gudiksen helt tæt på livet af huskøbere og -sælgere, når hun hjælper folk videre i livet. Derfor ved hun også, hvem der bor i bydelen, og at Hasseris i dag er meget mere end liebhaverejendomme.
[læs el. genlæs: Denne artikel blev første gang udgivet i juli 2023]
Hun er blandt dem, der har solgt allerflest boliger i Hasseris. Jette Gudiksen har været mægler hos ejendomsmæglervirksomheden Thorkild Kristensen på Hasserisvej i 19 år, og selvom hun oprindeligt er tilflytter fra Vestjylland, har hun en helt særlig kærlighed til bydelen.
”Jeg tror da, at alle os, der bor herude, er stolte af at bo i Hasseris. Man kan jo kun nyde de flotte villaer, som folk har brugt mange penge på at bevare, og det løfter jo vores bydel. Men Hasseris er også meget mere end det,” siger Jette Gudiksen. Hun tilføjer:
”I dag er det mange forskellige typer mennesker, der bor i bydelen. Det er jo fedt, at man kan flytte til Hasseris og bruge 20 millioner på en villa, hvis man vil det, men hvis man vil finde et hus eller rækkehus til tre millioner, kan man også det.”
Skæbnens cykeltur
For 30 år siden flyttede Jette Gudiksen til Nordjylland, under den forudsætning at hun ville tilbage til hjemstavnen, Vinderup i Vestjylland, så snart ægtemanden var færdig med sin uddannelse på Aalborg Universitet. Hun var fast besluttet på, at hun ville være ejendomsmægler – helt i sin fars fodspor, der selv drev en ejendomsmæglervirksomhed i Vestjylland – og mens partneren gik på universitetet, fik hun foden indenfor i branchen ved at blive sagsbehandler hos en ejendomsmæglerforretning i Nørresundby.
Hun slog til, når mæglerkollegaerne manglede hjælp til at nå alle fremvisningerne, hvilket resulterede i, at hun allerede efter tre måneder ved skrivebordet selv blev ejendomsmægler. Omkring ti år efter at have solgt boliger nord for Limfjorden, blev hun kontaktet af Thorkild Kristensen, hvor hun i dag er medindehaver. Hun vendte aldrig tilbage til det vestjyske, for parret forelskede sig i et hus i Mølholm, der dengang endnu ikke var på markedet.
”På en cykeltur ved Kridtgraven med min mand pegede jeg på et hus og sagde: ’Hvis det kommer til salg, køber vi det.’ Dagen efter åbnede jeg avisen, og dér var det. Det var bare skæbnen, så vi købte det, og vi har boet der lige siden,” griner Jette Gudiksen.
Grønt åndehul
Jette Gudiksen kommer fra grønne marker og åben himmel i Vinderup, og da hun flyttede ind i en lejlighed i Løkkegade, søgte hun hurtigt ud mod grønnere områder på sine gåture. Derfor var det heller ikke et tilfælde, at valget faldt på Mølholm, da parret senere købte hus.
”Jeg faldt pladask for alt det grønne omkring Kridtgraven. Her var bare så dejligt, roligt og grønt. Det er som et åndehul midt i byen,” siger hun og tilføjer:
”Hasseris kan jo netop det, at her bare er grønt. Derudover har man har holdt stramt på lokalplanen, og derfor har man bevaret den gamle bydel. Og så har vi jo alt herude; skoler, børnehaver og sport. Hasseris Bymidte er blevet vældig attraktiv, Kridtgraven bliver brugt til paddelboard og afslapning og så er der ikke langt ned til Vestre Fjordpark og havnen, hvor man kan have sin båd.”
Ikke kun liebhaveri
Inden hun begyndte at sælge ejendomme hos Thorkild Kristensen for 19 år siden, havde hun en idé om, at ejendommene var nogle helt andre i Hasseris-forretningen, end hvad hun var vant til fra Nørresundby, men i dag fortæller hun, at hun hurtigt kom på andre tanker.
”Der er faktisk ikke de store forskelle på at sælge hus i Nørresundby og på at sælge hus i Hasseris. Vi sælger selvfølgelig mange liebhaverejendomme, som Thorkild Kristensen jo har speciale i, men vi sælger også alle mulige andre typer af ejendomme. Hvis vi ikke kunne begge dele, ville vi ikke have en forretning. I bund og grund handler det jo om at få præsenteret ejendommen bedst muligt, og det gør sig gældende, uanset om det er en toværelseslejlighed eller en liebhaverejendom,” understreger hun.
Helt tæt på
For Jette Gudiksen er der ingen tvivl om, hvorfor hun, helt fra da hun var ung, drømte om at blive ejendomsmægler. Hun fortæller, at hun elsker at møde så mange forskellige typer mennesker i det daglige og hjælpe folk videre i deres liv.
”Det er så dejligt, når et salg lykkes, og så møde folk nede i bymidten efterfølgende, og at de stadig er glade,” siger hun og tilføjer, at man som ejendomsmægler nok også har en god vindermentalitet, hvor et hussalg kan sammenlignes med at score et mål på håndbold- eller fodboldbanen. Men det er dog ikke altid, at jobbet kun er forbundet med smil og glæde.
”Der er også tårer forbundet med vores branche, hvor et salg kan skyldes skilsmisser eller dødsfald. Det er bagsiden, men man må jo bare hjælpe folk bedst muligt. Vi kommer jo tæt på hinanden, når en sælger afleverer sine nøgler til en mægler. Et hussalg er noget, man gør sammen, for det er jo ejeren, der kender huset bedst, og derfor er det jo et tæt samarbejde, man har. Men uanset hvad, er det en rigtig god følelse, når man får hjulpet nogen godt videre,” fortæller hun.
Ansigter og adresser
Som mægler i det nordjyske gennem 30 år, har hun været tæt på mange købere og sælgere gennem årene, og hun fortæller, at det ikke altid er lige nemt at huske alle. Men her har Jette Gudiksen en helt særlig måde at huske folk på.
”Jeg synes, at det er så hyggeligt, når folk kommer og siger hej, men folk forandrer sig jo. Det har jeg jo også selv gjort,” griner hun og forsætter: ”Jeg mødte nogen i går, som jeg havde på fornemmelsen, jeg havde mødt før. De nævnte så en adresse i Nørresundby, hvor jeg havde fremvist en ejendom for dem for 25 år siden, og pludselig kunne jeg huske, at de havde haft mor med til fremvisningen. Jeg tror, at det er en mæglerting, men jeg kobler adresser med mennesker. På den måde husker jeg folk.”
Hun elsker at møde nye førstegangskøbere, der ønsker at starte sit voksenliv i Hasseris, men intet slår alligevel følelsen af glade kunder, der vender tilbage.
”Man bliver så glad, når der er nogen, der ringer igen. Det kan simpelthen redde ens dag. Nogle familier har jeg måske handlet med fire eller syv gange, og nogle gange med flere generationer i den samme familie,” smiler Jette Gudiksen.
Netværkssalg
Jette Gudiksen fortæller, at mange områder i bydelen er ’hotspots’, hvor huse og lejligheder bliver solgt hurtigt. Her er både tale om Kridtgraven, Indre Hasseris, omkring Rotunden, i Gl. Hasseris og på Hasseris Enge – og hun begrunder det med, at Hasseris kan rumme så mange forskellige mennesker og familier, der alle har forskellige behov. Men der er også nogle ejendomme, som aldrig kommer på markedet.
”Vi lavet salg med skuespillere og sportsstjerner, der ikke har lyst til, at det kommer frem i offentligheden, at de er ved at flytte. Her har vi tavshedspligt, så det kommer ingen steder – ikke engang med hjem – for selvom man nogle gange har lyst til at fortælle, hvad man har oplevet, så er diskretion en dyd i vores branche,” understreger hun.
”Men de ejendomme hiver jeg frem, hvis de passer til en køber, der kommer ind. Vi hos Thorkild Kristensen er megagode til det, jeg kalder netværkssalg. Hvis kunder ringer og fortæller, at de leder efter noget i området, inviterer jeg dem ind til en kop kaffe for at finde ud af, hvem de er. På den måde kan jeg danne mig et indtryk af, hvad det er, de leder efter, og så skal jeg nok skal finde det til dem. Nogle gange går der et halvt år eller syv måneder, men det er rigtigt mange handler, der kommer i hus på den måde,” forklarer hun.
Siden hun kom til Nordjylland, har hun vist flere boliger frem, end hvad hun på stående fod kan huske. Hver eneste gang kommer hun helt tæt på mennesker, og i tilfælde af et salg sørger hun for, at folk kommer godt videre i livet.
Det er dét, hun brænder for, og det er bl.a. også derfor, at Jette Gudiksen næste år til april kan fejre sit 20-års jubilæum hos ejendomsmæglervirksomheden Thorkild Kristensen.