Bauns Bageri fejrer Fastelavn med garanti for lækre fastelavnsboller – bagt fra bunden.
”Fastelavn er mit navn, boller vil jeg have. Hvis jeg ingen boller får, laver jeg ballade.”
Og hos Bauns Bageri, kan du boller få.
Tidlig Fastelavnsfest
Traditionen tro har bagerbutikkens kunder kunne finde Bauns fastelavnsboller allerede fra den 2. januar.
”Og sådan har det ALTID været,” siger Kristine Baun, der driver bagerforretningen på Vestre Allé med ægtefællen Michael Baun.
”Nogle kunder kan komme ind og sige, at ’det var godt nok tidligt’ og så i næste sætning; ’stik mig lige fire styk,” griner hun.
Boller til enhver
Hos Bauns går de gammeldags fastelavnsboller som varmt brød. De bliver bagt fra bunden med en gammel opskrift som Lars Baun, Kristines svigerfar, har haft med sig, da han åbnede Bauns Bageri i 1992. Kristine Baun afslører, at det netop er disse boller med creme og med creme & chokolade, som forretningen sælger flest af.
Ved siden af de gammeldags fastelavnsboller ligger wienerdejsudgaven, som der også bliver langet over bagerdisken i massevis, og som er fyldt med fløde, creme og toppet med forskellige smage.
”Saltkaramel, daim, nougat, jordbær, hindbær, solbær… – der er ingen grænser for, hvad vi kan finde på at putte i. Dog er det altid dem med marmelade, der sælger bedst,” afslører Kristine, som tilføjer, at de også findes i en åben udgave med fyld af creme eller marmelade.
Ingen ballade
Hun fortæller, at fastelavnsbollerne altid har været populære, men at bageriet aldrig har solgt så mange, som de gør nu.
”Der skete helt sikkert et eller andet under corona – da cafeer og restauranter var lukket, og vi var de eneste, der kunne forsøde tilværelsen lidt. Den fik medierne vendt godt – til vores fordel,” smiler Kristine.
Fastelavn fejres syv uger før påske, den 11. februar, og Bauns Bageri vil sørge for fastelavnsboller – så der ikke bliver ballade – til ca. en uge efter fastelavnssøndag.
”Vi forsætter med at bage dem, så længe der er forespørgsel på dem,” afslutter Kristine Baun.